Back to Projects Share on LinkedIn Share on Twitter Facebook Share
Keva seating and common area

KEVA Sports Center

Middleton, WI
Services: Remodel
Architect: Sketchworks Architecture - Middleton, WI

Design-build remodel amid COVID-19 pandemic enhances employee and guest experience

KEVA Sports Center, a popular indoor recreational facility west of Madison, Wisconsin, draws more than 300,000 guests each year, offering courts and indoor and outdoor turf fields for a variety of sports leagues and classes, camps and state-licensed childcare, birthday parties and corporate gatherings, and more. After more than 20 years in business, KEVA needed to update and re-work its space to better align with staff and programming needs.

KEVA engaged in a design-build process with National Construction and Sketchworks Architecture, which continued through the start of the COVID-19 pandemic. KEVA was closed for more than three months, and construction began just before the facility re-opened for summer camp programming. The National Construction team ensured safety throughout the project, both in terms of COVID-19 prevention and childcare and other programming running onsite.

Fresh Color Scheme
Front Desk
Updated concession area
Concession area
Concession reconfiguration
Kitchen
Tiered Ceiling & Fresh Color Scheme
Updated Eating Area
Birthday Celebration/Community Room
Birthday Celebration/Community Room
Divided Office Space
Office Space
Office

Photo Credit: CR Prints & Photography, LLC

The project encompassed the expansion of the birthday/celebrations room to enable additional use as a community meeting room that can be leased out to local business groups and more. The room has updated audio/video technology and a collapsible wall for use as one or two spaces.

The kitchen was expanded, and the eating area was upgraded, with a tiered ceiling, new furniture and finishes, and a fresh color scheme creating a more contemporary aesthetic. Functional changes enabled KEVA to scale up its menu and create distinct adult and family-friendly service areas.

Locker rooms that diminished in use over the years were reduced. Three additional administration offices were added as part of a reconfiguration from an open office environment to improve function, in particular for KEVA’s event planner.

Garage doors were added to the fieldhouse and concessions area, and doors and windows were added to the exterior.

The increased productivity and functionality offered by its updated space will allow KEVA Sports Center to continue its expansion as community in and of itself, and as a resource for the communities around it, for years to come.

Like What You See?

Let's get in touch and chat about your next project.

Contact Us
Like What You See?

Let's get in touch and chat about your next project.

Contact Us
Hungry For More?

Check out another case study or view more projects.

Case Study Duluth Trading Company Corporate Headquarters
Case Study Harvest Haven Timber Frame Barn
Case Study Martinson Hall